1

WINNAAR
Zwaartedeken Volwassenen SleepChanger

Evaluatie: 9.4/10

 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Aantal ontwerpen
 • Esthetisch ontwerp

Welverdiende ranking winnaar
Zwaartedeken volwassenen SleepChanger


Denkt u erover om een verzwaringsdeken geschikt voor volwassenen te kopen? Lees dan verder over het gebruik van een verzwaringsdeken voor volwassenen.

Gebruik een zwaartedeken voor een betere nachtrust, voor volwassenen en kinderen. Wij hebben ook een verzwaringsdeken voor kinderen in ons assortiment. Ook bij kinderen zijn er veel voordelen bij het slapen met een zwaartedeken ten opzichte van een normale deken. Het gebruik van een zwaartedeken geeft kinderen een gevoel van veiligheid en geborgenheid. De kwaliteit van het slapen wordt beter met een verzwaringsdeken van SleepChanger. De positieve effecten die een verzwaringsdeken geeft, (voor volwassenen en kinderen) hangt veel af van het juiste gewicht van de zwaartedeken. Dit is aangepast op het lichaamsgewicht. De Sleepchanger zwaartedeken is ademend, en geschikt voor elk seizoen. De SleepChanger verzwaarde deken kan dus zowel in de zomer als winter gebruikt worden.

De eerste en volledig verdiende plaats in de rangschikking gaat naar het SleepChanger verzwaarde deken, gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen voor comfort en jarenlang gebruik. Gevuld met kleine glazen bolletjes met een gewicht dat is afgestemd op de gebruiker, zorgt het voor een stevige en rustgevende slaap. Het is een van de hoekstenen van onze gezondheid, een garantie voor een goede en betere nachtrust. De verzwaringsdeken verzacht alle negatieve factoren die de slaap kunnen verstoren en neemt deze zelfs volledig weg, met inbegrip van de gevolgen van ziekten en andere kwalen. Ervaart u negatieve factoren tijdens het slapen? Een verzwaringsdeken gebruiken kan helpen deze negatieve factoren te verminderen. De doeltreffendheid ervan wordt bevestigd door de mening van tevreden kinderen en volwassen, die de belangrijkste voordelen prijzen, vooral de doeltreffendheid om sneller en dieper in slaap te vallen. Als je kiest voor een verzwaringsdeken tijdens het slapen, kunt u deze voordelen zelf ervaren.

meningen verzwaringsdeken sleepchanger

Zwaartedeken Volwassenen SleepChanger – hoe het het menselijk lichaam beïnvloedt.


Onze verzwaringsdekens, ook bekend als zintuiglijke dekens, moeten interessant zijn voor iedereen die genoeg heeft van zijn slaapproblemen. Zij werden ontwikkeld als resultaat van onderzoek door Dr. A. Jean Ayres, die de theorie van de zintuiglijke integratie creëerde, en Dr. Temple Grandin, die onderzoek deed naar de effecten van druk op de behandeling van mensen met autisme. Therapeute Tiny Champagne was de eerste die het in de praktijk bracht, door zelf met vulling een verzwaringsdeken te maken.

Hoe werkt een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken geeft diepe druk op uw lichaam door het gewicht van de deken. De deken zorgt ervoor dat u tijdens het inslapen en tijdens het slapen een druk voelt op uw lichaam. Dit kunnen bijvoorbeeld ook plekken op uw lichaam zijn waar u pijn heeft gedurende de nacht. Gebruik je een verzwaringsdeken, dan kunnen deze pijntjes 's nachts verminderen door de druk op uw lichaam. Daarnaast geeft de druk een gevoel van veiligheid en geborgenheid, dit kan get stresshormoon cortisol verminderen waardoor u sneller en dieper in slaap valt.

Het principe van de SleepChanger verzwaarde dekbedden is gebaseerd op de stimulatie van het diepe zintuiglijke conditioneringssysteem. Het proprioceptieve systeem, waarvan de receptoren zich in de spieren, gewrichten, ogen, oren en pezen bevinden, reageert op druk en is verantwoordelijk voor:

• behoud van de stabiliteit van het lichaam, ook tijdens de slaap;
• volledig bewustzijn van de positie waarin het lichaam zich bevindt;
• controle over zijn bewegingen;
• de juiste mate van spiertonus;
• de regulering van de afscheiding van de hormonen die verantwoordelijk zijn voor rust en slaap, serotonine, het "gelukshormoon" en melatonine.

Een verzwaringsdeken kan er dus voor zorgen dat je sneller in slaap valt, en daarbij ook in een diepere slaap komt. Het slapen met een verzwaringsdeken is in het begin even wennen, daarover vertellen we later meer. Als je kiest voor een verzwaringsdeken, is het belangrijk te lezen over het gebruik van een verzwaringsdeken, ook daarover kunnen wij u informatie geven. Er zijn tal van positieve voordelen aan het gebruik van een zwaartedeken. Het kan zorgen voor minder stress en angst door de diepe druk stimulatie. Voor meer informatie over onze zwaartedeken en om met een verzwaringsdeken te slapen nodigen wij u uit om verder te lezen.

Wat is het verschil tussen een verzwaringsdeken en een zwaartedeken?verschil tussen zwaartedeken een verzwaringsdeken

ZZwaartedeken Volwassenen SleepChanger – afgestemd op de gebruiker


SleepChanger - verzwaringsdekens zijn verkrijgbaar in een groot aantal modellen die niet alleen verschillen in de kleur van de hoes die gewoon in de wasmachine kan worden gewassen, maar vooral ook in het extra gewicht van de glazen vulling. De fabrikant biedt voor de uitvoering van de deken voor volwassenen gewichten aan van 4, 6, 8, 10, 12 en 14 kg, zodat het aan de behoeften van de individuele gebruiker kan worden aangepast.

Het gewicht van de deken is heel eenvoudig berekend, het is 10% van je lichaamsgewicht, en je moet er geleidelijk aan wennen. Het is het beste om dit in 4 fasen te doen, gedurende de volgende 21 dagen, beginnend met 10 - 15 minuten per dag, dan 60 - 120 minuten, totdat u uzelf de hele nacht kunt bedekken. De zware deken is ook verkrijgbaar in twee maten, 135 x 200 cm of 155 x 220 cm, dus voor zowel kortere als langere mensen.

Het is belangrijk om uw lichaamsgewicht te weten, om de juiste verzwaringsdeken te kopen. Het gewicht van een zwaartedeken, aangepast op uw gewicht geeft de juiste voordelen bij gebruik van een zwaartedeken. Bij juist gebruik kan de zwaartedeken ervoor zorgen dat u dieper in slaap valt. Daarbij geeft het een gevoel van veiligheid en geborgenheid. De SleepChanger verzwaringsdeken is geschikt voor volwassenen.2

Brooklyn Beeding The Dual Therapy Weighted Blanket

Tweede plaats
kołdra sensoryczna dla dorosłych

Evaluatie: 8.1/10

 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Aantal ontwerpen
 • Esthetisch ontwerp

Tweede plaats – Brooklyn Beeding The Dual Therapy Weighted Blanket


De tweede plaats in ons klassement ging naar een verzwaringsdeken met een ongebruikelijk lange naam, Brooklyn Beeding The Dual Therapy Weighted Blanket. Zoals de naam al suggereert, heeft het een dubbele therapeutische werking en blijkt het de symptomen van de hierboven beschreven kwalen te verlichten; het helpt echter alleen volwassenen, aangezien het alleen in een versie voor deze mensen bestaat. Naar onze mening is dit een nadeel, omdat het niet beschikbaar is voor de jongste gebruikers, die ook baat zouden kunnen hebben bij de therapeutische eigenschappen ervan.

Het verzwaringsdeken van de Brooklyn Beeding The Dual Therapy Weighted Blanket is gemaakt van sterke stoffen, verwarmt op koude dagen en koelt het lichaam aangenaam af op zomerse dagen en is bovendien machinewasbaar. Hier komt helaas een ander probleem aan het licht, het zware deken is slechts in één maat verkrijgbaar en een nogal ongebruikelijke ook nog, 152 x 200 cm, wat we ook als een nadeel kunnen beschouwen en in twee gewichten van 6,8 en 9 kg.

Deze twee nadelen maken het Brooklyn zware deken naar onze mening tot een minder aantrekkelijk product, vooral als het gaat om de maatvoering voor de lengte van de toekomstige gebruiker. Het ontbreken van een kinderversie daarentegen beperkt het gebruik tot één leeftijdsgroep, zodat een veel betere keuze zou zijn om te profiteren van het assortiment verzwaringsdekens van SleepChanger..3

Gravity Weighted Blanket

Derde plaats
kołdra sensoryczna dla dorosłych

Evaluatie: 7.9/10

 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Aantal ontwerpen
 • Esthetisch ontwerp

Derde plaats – Gravity Blanket


De laagste plaats op het podium werd ingenomen door een sensorische deken uit het buitenland, de Gravity Weighted Blanket, die zich onderscheidt door zijn vulling, die verschilt van die van de winnaar van onze ranglijst, de SleepChanger deken. Gewoonlijk bestaat de vulling uit kleine glazen kralen, eventueel kleine kiezelsteentjes of, voor wie de voorkeur geeft aan strikt ecologische oplossingen, zorgvuldig gereinigde vruchtenpitten, zoals kersen.

De fabrikant van de Gravity Blanket heeft echter gekozen voor een andere oplossing, namelijk glazen microkorrels met een kleinere diameter dan gebruikelijk. Dit is misschien geen groot nadeel, maar een dergelijke vulling lijkt iets minder bestand tegen eventuele beschadigingen, de korrels kunnen zich ook ongelijkmatig in de zware deken verspreiden. Volgens de fabrikant hangt dit echter allemaal af van de strikte naleving van de gebruiksaanwijzing.

Het materiaal van de Gravity Blanket heeft een hoes van een mindere kwaliteit. Men kan zich dus afvragen of het wel bestand zal zijn tegen intensief gebruik en daarbij niet beschadigd of vernietigd zal worden. De Gravity Weighted Sensory Blanket is verkrijgbaar in drie vulgewichten: 7 kg, 9 kg en 11 kg.