1

WINNAAR
verzwaringsdeken volwassenen sleepchanger

Evaluatie: 9.4/10

 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Aantal ontwerpen
 • Esthetisch ontwerp

Eerste plaats in het klassement
Verzwaringsdeken voor volwassenen SleepChanger


Denkt u erover om een verzwaringsdeken geschikt voor volwassenen te kopen? Lees dan verder over het gebruik van een verzwaringsdeken voor volwassenen.

Gebruik een zwaartedeken voor een betere nachtrust, voor volwassenen en kinderen. Wij hebben een verzwaringsdeken voor kinderen in ons assortiment. Ook bij kinderen zijn er veel voordelen bij het slapen met een zwaartedeken ten opzichte van een normale deken. Het gebruik van een zwaartedeken geeft kinderen een gevoel van veiligheid en geborgenheid. De positieve effecten die een verzwaringsdeken geeft, hangt veel af van het juiste gewicht van de zwaartedeken. Dit wordt afgestemd op uw lichaamsgewicht. Ook voor volwassenen met adhd en autisme is een verzwaarde deken zeer geschikt het helpt om rustig in slaap te vallen en door de diepe druk kunt u beter slapen.

In onze ranglijst van verzwaringsdekens voor volwassenen ging de eerste plaats naar het product SleepChanger. Deze verzwaringsdeken is volgens onze ranglijst de beste verzwaringsdeken die u kunt kopen. Een van de factoren die hem een volledig verdiende overwinning bezorgden, zijn de duurzame materialen van topkwaliteit die door de fabrikant werden gebruikt en die een jarenlang probleemloos gebruik garanderen. De verzwaringsdeken is gevuld met een perfect op elkaar afgestemde massa glazen bolletjes, die alle effecten geeft die we ervan verwachten. Het onderhoud is even eenvoudig, u hoeft alleen de aanbevelingen in de bijgevoegde instructies op te volgen bij het wassen.

Wij kunnen ons dus verheugen op een lange, gezonde en rustgevende slaap en de verlichting van de symptomen van vele kwalen die ons tot dusver hebben geteisterd. De voordelen van de verzwaringsdeken in plaats van een gewoon dekbed kunnen niet worden onderschat, en de talrijke voordelen ervan gedurende de nacht en overdag worden benadrukt door de positieve feedback van kinderen en volwassenen:

meningen verzwaringsdeken sleepchanger

Verzwaringsdeken volwassenen SleepChanger – wat het doet


SHoe werkt een verzwaringsdeken?
Een verzwaringsdeken geeft diepe druk op uw lichaam door het gewicht van de deken. De deken zorgt ervoor dat u tijdens het inslapen en tijdens het slapen een druk voelt op uw lichaam. Dit kunnen bijvoorbeeld ook plekken op uw lichaam zijn waar u pijn heeft gedurende de nacht. Gebruik je een verzwaringsdeken, dan kunnen deze pijntjes 's nachts verminderen door de druk op uw lichaam. Daarnaast geeft de druk een gevoel van veiligheid en geborgenheid, dit kan get stresshormoon cortisol verminderen waardoor u sneller en dieper in slaap valt.

Specialisten op het gebied van slaapstoornissen hebben een soortgelijke kijk op verzwaringsdekens voor volwassenen als gebruikers, waarbij in hun adviezen vooral de nadruk wordt gelegd op het principe. De kern hiervan wordt gevormd door het werk van Dr. Temple Grandin, die zich bezighoudt met de effecten van druk op het lichaam van mensen in het autismespectrum. De sensorische integratietherapie trainer Tiny Champagne werd bekend met haar bevindingen en was de eerste die een goed aangepaste vulling in haar eigen verzwaringsdeken naaide.
Tegelijkertijd beschreef zij in detail de effecten ervan, die later door andere onderzoeken werden bevestigd, zodat wij weten dat het vullen en maken van een verzwaringsdeken het proprioceptieve systeem stimuleert, dat bekend staat als het diepe zintuiglijke systeem. Het bestaat uit talrijke receptoren die zich in verschillende delen van het lichaam bevinden, waaronder de spieren, het gewrichtsstelsel, de ogen en de oren. Deze reageren op de druk van de dekenlading, waardoor:

• ons bewust blijven van de positie waarin ons lichaam zich op een bepaald moment bevindt;
• zijn stabilisatie, ook 's nachts, in de slaap;
• betere beheersing van de lichaamsbewegingen, ongeacht de positie, ook 's nachts;
• controle van spierspanningsniveaus;
• regulering van de hormonen die rust en slaapkwaliteit beïnvloeden, serotonine, bekend als het "gelukshormoon", en melatonine.


Wat is het verschil tussen een verzwaringsdeken en een zwaartedekenrożnica między kocem a kołdrą obciążeniową

Verzwaringsdeken Volwassenen SleepChanger – wanneer het de moeite waard is


• slaapproblemen, stoornissen die soms leiden tot slapeloosheid, dat kan worden veroorzaakt door een slecht samengestelde, moeilijk verteerbare voeding die spijsverteringsstoornissen veroorzaakt, slaapapneu, of het niet in acht nemen van aanbevolen slaaphygiënevoorschriften. Door een verzwaringsdeken te gebruiken helpt het je om sneller in slaap te komen en een volledige nachtrust te krijgen en stress en angst te verminderen door de diepe druk stimulatie die een verzwaringsdeken geeft ten opzichte van een normale deken, zoals geverifieerd in een 2020 onderzoek door een trio van wetenschappers, Ekholm, Spulber en Adler;
• neurodegeneratieve ziekten, met name de ziekte van Alzheimer, die een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van de slaap en de rust en zich soms uiten in ernstige motorische overprikkelbaarheid, die kan worden beheerst door de patiënt in een verzwaarde deken te wikkelen. De druk en het gewicht van een verzwaringsdeken neemt snel alle negatieve prikkels weg, de patiënt valt sneller en dieper in slaap en staat 's morgens uitgeslapen en rustiger op.;
• pijn, vaak chronisch en hevig, die worden verlicht door de gelijkmatige vulling van de verzwaarde deken, waardoor ze over een groter deel van het lichaam kunnen worden gespreid;
• RLS, restless legs syndrome, waarvan het symptoom hevige bewegingen of beven van de onderste ledematen is, en dat kan worden verminderd, en in sommige gevallen zelfs volledig geëlimineerd, met het slapen met een verzwaringsdeken;
• stress, een syndroom van aandoeningen dat een uiterst negatieve invloed heeft op de algemene gezondheid. Een van de symptomen is slaapproblemen, slaapproblemen die kunnen leiden tot chronische slapeloosheid. In 2013 is onderzoek gedaan naar de effecten van verzwaringsdekens op het verminderen van stresssymptomen, met zeer bevredigende resultaten. Gebruikers van een verzwaringsdeken ervaarden minder stress en angst, het gaf hun een gevoel van rust en veiligheid.
• Autisme en adhd, mensen met autisme of adhd kunnen veel onrust ervaren tijdens het in slaap vallen, en/of tijdens het slapen. Door de diepe druk die de deken geeft ervaart u een gevoel van veiligheid en geborgenheid, waardoor u ontspant. Dit bevorderd de kwaliteit van de slaap.

Verzwaringsdeken Volwassenen SleepChanger – een precieze pasvorm voor de gebruiker


De grootste doeltreffendheid van de verzwaringsdeken voor de bovenvermelde kwalen zal worden bereikt indien hij zorgvuldig wordt afgestemd op de toekomstige gebruiker. Welk formaat en gewicht u nodig heeft is afhankelijk van de lengte en gewicht van uw lichaam. Dit wordt vergemakkelijkt door het uitgebreide gamma SleepChanger, en de belangrijkste regel is het extra gewicht van de glazen bolvulling, dat 10% van zijn lichaamsgewicht moet bedragen. De lengte van de deken moet 20 cm langer zijn dan de lengte van de gebruiker.

Een andere vuistregel is dat men geleidelijk moet wennen aan het gewicht van de vulling om goed onder een verzwaringsdeken te slapen, in wel 4 etappes, eerst 10 - 15 minuten per dag, dan 60 - 120 minuten en pas na nog eens 2 weken zal men in staat zijn zich de hele nacht met een verzwaringsdeken toe te dekken.


2

Luna Cotton Weighted Blanket

Tweede plaats
koc sensoryczny dla dorosłych

Evaluatie: 8.1/10

 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Aantal ontwerpen
 • Esthetisch ontwerp

Tweede plaats in het klassement – Luna Cotton Weighted Blanket


De tweede plaats in dit klassement ging naar de verzwaarde deken voor volwassenen van de Amerikaanse firma Luna, die ook verkrijgbaar is in verschillende vulgewichten, die ook zeer fijne glasparels zijn, en in maten die de gebruiker passen. Volgens de fabrikant is het materiaal van de verzwaarde deken ontworpen om de luchtstroom te vergemakkelijken, zodat de huid kan ademen. Aan de ene kant kan dit als een groot voordeel worden beschouwd, maar voor sommige gebruikers blijkt het een nadeel te zijn.

De bijzondere structuur van het materiaal vereist aangepaste wasinstructies, met name lage temperaturen, die, indien zij worden overschreden, er meestal toe leiden dat de afmetingen van de verzwaarde deken veranderen, dat zij gewoon krimpt. Als een ander nadeel wijzen gebruikers op het vulmateriaal van de Luna Cotton Weighted Blanket, zulke fijne bolletjes dat het lijkt op glaszand. Als de hoes scheurt en het inlegkussen uitloopt, moet men rekening houden met de lastige verwijdering ervan, terwijl zo'n kleine vulling zich ongelijkmatig over het lichaam kan verdelen.


3

Bearaby Cotton Napper Blanket

Derde plaats
koc sensoryczny dla dorosłych

Evaluatie: 7.9/10

 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Aantal ontwerpen
 • Esthetisch ontwerp

Derde plaats in het klassement – Bearaby Cotton Napper Blanket


De laatste plaats op het podium werd ingenomen door de Bearaby Cotton Napper Blanket voor volwassenen, die ook een geheel nieuwe kwaliteit van slaap en goede nachtrust biedt waar men voorheen van kon dromen. Het is gemaakt van een zeer grof geweven breisel, waardoor het lijkt alsof het gebreid is, wat weer problemen kan geven bij het wassen. Om het juiste weefpatroon van de stof te behouden, zal deze met een lagere snelheid moeten worden gesponnen, wat het drogen kan bemoeilijken..

Een andere verandering ten opzichte van de twee voorgangers is het gebruikte type vulling, dat geen glas is maar plastic bolletjes, 100% gerecycleerd, volgens de beweringen van de fabrikant. Deze oplossing lijkt ook vreemd, gezien de vergelijking van het extra gewicht tussen glazen en plastic kogels, waarbij de laatste gewoon lichter zijn. Er zijn er dus meer nodig om de verzwaringsdeken te vullen, waardoor hij dikker wordt en minder comfortabel voor dagelijks gebruik.